ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

apergia_12-11-2015SAKTXΔέκα μήνες μετά την ανέλιξη της συγκυβέρνησης Σύριζα-Αν.ελ. στην εξουσία, η επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου συνεχίζεται ακάθεκτη. Η συγκυβέρνηση, υπηρετώντας πιστά και δηλώνοντας υποταγή στα διεθνή και ντόπια αφεντικά έχει αναλάβει τη συνέχιση της επίθεσης αυτής μέσα από τη συνέχιση της υλοποίησης των παλαιότερων και των καινούργιων μνημονιακών νόμων. Έχει ήδη περικόψει τις συντάξεις, αύξησε τον ΦΠΑ, ανανέωσε τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Απέναντι στη συν τελούμενη λεηλασία μοναδικό ανάχωμα μπορεί να αποτελέσει η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος όλων των από τα κάτω. Όλων των καταπιεζόμενων και εκμεταλλευόμενων το οποίο δε θα ελπίζει στη διαμεσολάβηση αλλά θα αναλάβει το ίδιο να υπερασπίσει τα συμφέροντα του αντιτασσόμενο ανοικτά στις επιταγές της κυριαρχίας. Η ΓΣΕΕ εξαναγκάστηκε να κηρύξει 24ωρη απεργία κάτω από την πίεση σωματείων, ενώ η ίδια στηρίζοντας το μνημόνιο και έχοντας συνταχθεί με το αστικό μπλοκ του ΝΑΙ δε μπορεί να θεωρείται ότι εκφράζει την εργατική τάξη.

Η απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι η πρώτη απεργία μετά τις εκλογές του Γενάρη και πρέπει να αποτελέσει ένα ορόσημο ανασύνταξης των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών δυνάμεων που εναντιώνονται στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου. Μια καινούργια αφετηρία που θα εκκινά από την συνειδητοποίηση πως μόνο οι εκμεταλλευόμενοι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, ενάντια στην λογική της ανάθεσης, ενάντια στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ που καλούν σε ταξική ανακωχή και προτάσσουν την εθνική ενότητα, ενάντια στις αυταπάτες περί μεταρρύθμισης και εξανθρωπισμού του συστήματος από τους εμπόρους ελπίδας. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την πίστη στη δυνατότητα ανατροπής του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε αντι-ιεραρχικά, αντιθεσμικά, αδιαμεσολάβητα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Το δίλημμα είναι είτε απόλυτη υποταγή και εξαθλίωση είτε  αγώνας για την κοινωνική επανάσταση.

Κοινωνική και ταξική αντεπίθεση

Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών

Απεργιακή Συγκέντρωση ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 11πμ Μουσείο

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση