Κάλεσμα αλληλεγγύης στην Ευελπίδων (Παρασκευή 20/1) για τη δίκη συντρόφισσας που συνελήφθη σε απεργιακή πορεία το 2011 | Κύκλος της Φωτιάς

Στις 20 Γενάρη 2017 έχει οριστεί στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη της συντρόφισσας Λ. Σοφιανού και δύο ακόμη διαδηλωτών που συνελήφθησαν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη του 2011. Η υπόθεση παραπέμφθηκε τελικά στο δικαστήριο πλημμελημάτων αφού το κακουργιοδικείο κρίθηκε αναρμόδιο, εξαιτίας της κατάργησης του κουκουλονόμου και της μετατροπής των κατηγοριών σε πλημμελήματα.

Η πορεία της 23ης Φλεβάρη ήταν μια από τις πολλές μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου ενάντια στη λυσσαλέα  αντικοινωνική επίθεση του κράτους και αφεντικών απέναντι στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, με την συνεχή ψήφιση νέων μέτρων και την επιβολή ολοένα και σκληρότερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Από το ξεκίνημά της δέχτηκε σφοδρή καταστολή: η αθρόα χρήση χημικών, οι συνεχείς επιθέσεις σε μπλοκ διαδηλωτών, οι ξυλοδαρμοί, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις είχαν στόχο να εμποδίσουν τη συγκροτημένη μαζική παρουσία διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο κοινοβούλιο. Ανάμεσα στα μπλοκ που χτυπήθηκαν ήταν και αυτό της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η Λ. Σοφιανού από Δελτάδες που τη χτύπησαν και προσπάθησαν να της φορτώσουν μια τσάντα με μολότοφ που είχαν βρει παρατημένη στο δρόμο. Οι κατηγορίες που της αποδόθηκαν αρχικά -σε βαθμό κακουργήματος- ήταν διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής με καλυμμένα χαρακτηριστικά (με βάση τον κουκουλονόμο), απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε έναν μπάτσο της ομάδας Δέλτα, καθώς επίσης παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Τελικά, αφού ο κουκουλονόμος καταργήθηκε κι οι τελευταίες κατηγορίες έπεσαν, θα δικασθεί για τις τρείς πρώτες σε βαθμό πλημμελήματος.

 Σήμερα μέσα σε συνθήκες όξυνσης των συνθηκών καταπίεσης και εκμετάλλευσης, οι αντιστάσεις των από τα κάτω και η προοπτική της Κοινωνικής Επανάστασης αποτελούν την μόνη διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ενάντια στην προσπάθεια απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων από τους πολιτικούς διαχειριστές της εξαθλίωσης και της καταστολής, οι συλλογικοί και αυτοοργανωμένοι αγώνες συνεχίζονται, μέχρι την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, μέχρι την κοινωνία της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων, κτήριο 9
Παρασκευή 20 Γενάρη 2017, 9 π.μ.

Αναρχική Συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς»

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Αφήστε μια απάντηση