ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Στο άμεσο μέλλον θα περάσει από ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει νέες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, εάν το νομοσχέδιο αυτό τελικά εφαρμοστεί θα σημάνει την διάλυση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης.
Το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει μέσα σε άλλα :
Την άμεση περικοπή των επικουρικών συντάξεων από 8% μέχρι 30%.
Νέες ενοποιήσεις ταμείων και των υπηρεσιών τους.
Νέα κριτήρια για την χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), που θα αποκλείσουν από αυτό δεκάδες χιλιάδες πρώην δικαιούχους, και τη σταδιακή κατάργησή του έως το 2019.
Την μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων.
Νέα κριτήρια για την χορήγηση της, ήδη ελάχιστης και ανεπαρκούς, κατώτερης εθνικής σύνταξης
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Αποτελεί διαχρονική άποψη του κράτους και των διαχειριστών του πως “το Κράτος έχει συνέχεια”, δηλαδή πως η οικονομική-πολιτική-κοινωνική στρατηγική του κράτους δεν αλλάζει μετά από κάθε εκλογές, αλλά συνεχίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, είτε αριστερή είτε δεξιά. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι και ο Τσίπρας (ο πρωθυπουργός της Αριστεράς και της Ελπίδας) έχει παλαιότερα σε δηλώσεις του ασπαστεί την ίδια άποψη.
Βασικό μέρος της εν λόγω στρατηγικής του κράτους είναι η προσπάθεια να μετακληθεί όλο το βάρος της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των κατώτερων τάξεων αυτής της κοινωνίας, ώστε να βγούνε λάδι για άλλη μια φορά τα αφεντικά. Όμως για την κρίση δεν φταίμε εμείς αλλά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, τα σαθρά θεμέλια στα οποία χτίστηκε, τα αφεντικά που το διαχειρίζονται και η απληστία που τα χαρακτηρίζει.
Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
Έτσι καλούμαστε τώρα μέσα σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας να αποδεχτούμε μέτρα, μεταρυθμίσεις, λιτότητα και καταργήσεις εργασιακών κεκτημένων για “να βγει η χώρα από την κρίση”. Μέτρα που όλως τυχαίως θίγουν μόνο τους εργαζόμενους, τους μικρο-αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και σίγουρα όχι τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους ή τους καναλάρχες. ΜΜΕ και συγκυβέρνηση μας λένε να δεχθούμε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για “την εξυγίανση του δημοσίου”, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες ,τις ελλείψεις σε νοσοκομεία γιατί το κράτος δεν έχει λεφτά να “σπαταλήσει” στην δημόσια και δωρεάν υγεία…
Όμως το μόνο που μπορούμε εμείς να διακρίνουμε είναι η περαιτέρω εξαθλίωση των ήδη ασθενών κατώτερων τάξεων και η συσσώρευση πλούτου στις τσέπες των ντόπιων και ξένων αφεντικών.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Το ότι είμαστε ακόμα μαθητές/τριες δεν σημαίνει ότι η διάλυση του ασφαλιστικού μας αφορά λιγότερο, καθώς εμείς είμαστε οι αυριανοί/ές εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, ημιαπασχολούμενοι/ες, συνταξιούχοι/ες και άρα άμεσα ενδιαφερόμενοι/ες .
Ήδη εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν βγει στους δρόμους, ενώ οι αγρότες έχουν σχηματίσει τα μπλόκα τους. Για άλλη μια φορά οι θεσμικοί εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και περιορίζουν την αντίδραση τους σε 24ωρες απεργίες πυροτεχνήματα. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να περιορίσουν τον ίδιο τον ταξικό αγώνα στην παραίτηση και τα παρακάλια.
Εμείς ως αναρχικοί/ές μαθητές/τριες δεν έχουμε αυταπάτες πως το κράτος και τα αφεντικά θα μας χαρίσουν το οτιδήποτε πάει ενάντια στα συμφέροντα τους ή ότι με απεργίες “πυροτεχνήματα” θα κερδίσουμε την ζωή που μας κλέβουν.
Προτάσσουμε την οργάνωση καθενός/μιάς μας σε καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, σωματεία βάσης και συνελεύσεις για την οργάνωση του ταξικού αγώνα για την υπεράσπιση των ζωών μας. Η παρουσία μας στον δρόμο ενάντια σε νέες επιθέσεις εναντίον μας, όπως και αυτή, είναι αναγκαία.
Απέναντι στην άγρια επίθεση που εξαπολύουν κράτος και κεφάλαιο να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας. Μια αντεπίθεση ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Μια αντεπίθεση από εμάς για εμάς μακριά από κόμματα, ηγεσίες και ΜΜΕ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ,ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο