ΚΡΑΤΟΣ-ΜΜΕ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ – Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ | Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Στις 21 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του παρακρατικού εσμού που συμπεριλαμβάνει ακροδεξιούς, χουντικούς, εθνικιστές και φασίστες στη Θεσσαλονίκη, ένα συνονθύλευμα φασιστοειδών χουλιγκάνων και νεοναζί με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, επιτέθηκε στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο», στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα και στην κατάληψη Libertatia, καίγοντάς την ολοσχερώς.

Η συγκέντρωση για το «μακεδονικό», προπαγανδίστηκε επί μέρες από τα ΜΜΕ και για την πραγματοποίησή της κινήθηκαν όλες εκείνες οι δυνάμεις που συγκροτούν ένα παραδοσιακό τμήμα του «βαθέως» ελληνικού κράτους. Απόστρατοι στρατιωτικοί που αναμένεται να διεκδικήσουν ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, ιεράρχες, η κοινοβουλευτική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι κομματικοί μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας και των συγκυβερνώντων με τον Σύριζα ΑΝΕΛ, κινητοποιήθηκαν συσπειρώνοντας στο συλλαλητήριο από επαγγελματίες παρακρατικούς ως τα πιο αντιδραστικά κοινωνικά κομμάτια.

Το περιφερόμενο τάγμα εφόδου το οποίο και έκαψε τελικά την κατάληψη Libertatia, συνοδευόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιφοράς του στην πόλη της Θεσσαλονίκης από αστυνομικές δυνάμεις που εκτελούσαν το έργο τους στο πλευρό των φασιστών. Τα νεοναζιστικά σκουπίδια και οι φασιστοειδείς χουλιγκάνοι λειτούργησαν υπό την εποπτεία και τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. (που εισβάλλει και στοχοποιεί συστηματικά τους κατειλημμένους χώρους αγώνα), αποτελώντας την «ομάδα κρούσης» ενός καθεστώτος που όντας σε βαθιά σήψη, αξιοποιεί κάθε επίσημη και ανεπίσημη εφεδρεία του για να τρομοκρατήσει, ώστε να συνεχίσει να επιβάλλει την εξαθλίωση.

Πρόκειται για μία επιχείρηση διαμόρφωσης του κεντρικού πολιτικού σκηνικού με όρους ασφυκτικούς για τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Την ίδια στιγμή που η επίθεση στα πληβειακά στρώματα μαίνεται, το παρακράτος συγκροτείται στους δρόμους με την αμέριστη υποστήριξη των επίσημων κρατικών μηχανισμών. Είναι χαρακτηριστική η επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση οργής για τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις και οι βαριές κατηγορίες που αναδεικνύουν την ενότητα του «εθνικού κορμού» απέναντι στον «εσωτερικό εχθρό». Οι αναρχικοί και οι δομές του κινήματος, όντας απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, δέχονται κατασταλτικές επιθέσεις από την κυβέρνηση του Σύριζα (μόνο στη Θεσσαλονίκη είχαν εκκενωθεί από την αστυνομία τρεις καταλήψεις στέγασης προσφύγων το καλοκαίρι του 2016, εκ των οποίων το Ορφανοτροφείο κατεδαφίστηκε, όπως συνέβη πρόσφατα στο Βόλο με την κατάληψη Τερμίτα) συκοφαντούνται από τα ΜΜΕ, ενώ τις πιο «βρώμικες δουλειές» όπως αυτές των εμπρησμών και των δολοφονικών επιθέσεων αναλαμβάνει το παρακράτος.

Το αναρχικό κίνημα στοχοποιείται γιατί αντιπροσωπεύει την αντίσταση στα σχέδιά τους. Η κατάληψη Libertatia χτυπήθηκε την ώρα μιας μάχης που επέλεξε να την δώσει στους δρόμους του αγώνα, καλώντας στην αντιφασιστική συγκέντρωση «ενάντια σε κράτη, αφεντικά, φασίστες και καπιταλισμό, για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό». Μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες, που με σύνθημα «ούτε σταγόνα αίμα για ονόματα και διακρατικές συγκρούσεις για τα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των αφεντικών», έσπασαν τον εμετικό μονόλογο της εθνικιστικής προπαγάνδας και στάθηκαν εμπόδιο στην ολοκληρωτική κατάληψη του κέντρου της πόλης από τη δικτατορία του κράτους και του παρακράτους.

Από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους καταληψίες της Libertatia. Οι αγωνιστές, οι αναρχικοί, οι αντιφασίστες, δεν θα καμφθούν από καμιά κρατική ή παρακρατική επίθεση. Στους δρόμους και στις γειτονιές, σε κάθε σημείο σύγκρουσης με τον κρατικό ολοκληρωτισμό, να αντεπιτεθούμε και να τσακίσουμε τους παρακρατικούς φασίστες, να αντιπαραθέσουμε στον κόσμο της σήψης του κράτους και του καπιταλισμού, τον αγώνα για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Αφήστε μια απάντηση