ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ G20 ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ | αναρχική συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς”

 

Η σύνοδος των G20 στην Γερμανία και την πόλη του Αμβούργου μετατράπηκε σε παγκόσμιο γεγονός για τις αντιστάσεις των από τα κάτω, χάρις στη μαχητική παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών στους δρόμους της πόλης. Η επιλογή της διοργάνωσης αυτής της συνάντησης μέσα σε μια μεγάλη πόλη της Γερμανίας αποτέλεσε εξαρχής μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης από την πλευρά των κυρίαρχων. Σύμφωνα και με τη Γερμανίδα καγκελάριο: ‘Δεν μπορούμε να λέμε πως υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό’. Οι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση και την καταπίεση δισεκατομμυρίων ανθρώπων συναντήθηκαν δίπλα σε μια περιοχή με ιστορικούς αγωνιστικούς συμβολισμούς και πολύ κοντά στην κατάληψη Rote Flora, αφενός για να επικυρώσουν και να απεργαστούν την εμβάθυνση της επίθεσής τους κι αφετέρου για να διακοινώσουν ότι έχουν νικήσει στον πόλεμο ενάντια στους πληβείους. Το σημείο της συνάντησής τους και η βούληση για μια κατά το δυνατόν αδιατάρακτη παρουσία εκεί επιδίωξαν να παρουσιάσουν την αντίσταση ως μια περιθωριακή και χωρίς κεντρική πολιτική σημασία υπόθεση.

Διαψεύστηκαν οικτρά, καθώς το κεντρικό πολιτικό γεγονός των ημερών δεν ήταν οι συναντήσεις και τα πολυτελή δείπνα της παγκόσμιας πολιτικής ελίτ, υπό τη φύλαξη ενός κατασταλτικού στρατού 20.000 μπάτσων. Ήταν οι μάχες και τα οδοφράγματα, οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις, που απέδειξαν πως η κρατική και καπιταλιστική δικτατορία βασιλεύει, αλλά δεν κυβερνά. Που απέδειξαν ότι οι επιταγές των παγκόσμιων κυρίαρχων επιβάλλονται χάρις στη δυνατότητά τους να ασκούν βία μέσω των στρατών τους. Οι πυροβολισμοί στον αέρα, οι άγριες επιθέσεις στα μπλοκ της αντίστασης, οι συλλήψεις και οι τραυματισμοί μάς εξοργίζουν, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μια μεγάλη πολιτική ήττα για τους παγκόσμιους κυρίαρχους, καθώς ράγισαν την ψευδή εικόνα της συναίνεσης στις επιταγές τους και γελοιοποίησαν τα δημοκρατικά τους προσωπεία.

Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται στους δρόμους και η προσπάθεια επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού προσκρούει στις υπαρκτές κοινωνικές και ταξικές δυνάμεις που αποτελούν και τον πραγματικό τροφοδότη των αγώνων. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και ο φόβος επιβάλλονται από την ελάχιστη μειοψηφία των πολιτικά και οικονομικά κυρίαρχων. Οι G20 αντιπροσωπεύουν αυτή τη συνθήκη, αυτή την επιβολή, και οι συγκρούσεις στο Αμβούργο εξέφρασαν τις διαθέσεις και την οργή πολύ περισσότερων από όσους βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στην κινητοποίηση ενάντια στην σύνοδο. Είναι πολλοί αυτοί που ασφυκτιούν μέσα στο κρατικό και καπιταλιστικό καθεστώς και στρέφουν το βλέμμα τους στον αγώνα ενάντια στους κυρίαρχους. Μαζί με αυτούς θέλουμε να βρεθούμε στους δρόμους της αντίστασης, να τους απευθυνθούμε και να οργανωθούμε πολιτικά, κοινωνικά και ταξικά. Για να αποτρέψουμε την ζοφερή προοπτική του γενικευμένου εξουσιαστικού πολέμου και να χτίσουμε όλο και περισσότερες κοινότητες αγώνα. Για να αποκτήσουν οι μάχες στις διεθνείς συναντήσεις και οι τοπικές αντιστάσεις την προοπτική που τους αντιστοιχεί, αυτή της Διεθνούς των από τα κάτω, που θα θέτει κεντρικά πολιτικά εκτός από το ζήτημα της αντίστασης στην κρατική και καπιταλιστική δικτατορία, την καταστροφή της και την οργάνωση του κόσμου από τα κάτω με βάση τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλοβοήθειας.

Σε αυτό το δρόμο κάθε βήμα αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα και για το επόμενο. Οι μάχες της Πράγας και της Γένοβας, ο Δεκέμβρης του ’08, οι εξεγέρσεις στη Γαλλία και στο Ferguson, τα οδοφράγματα της Iσταμπούλ και τα μονοπάτια της Τσιάπας, η Ροτζάβα και το κίνημα NoDapl, οι απεργίες, οι αντιφασιστικές περιφρουρήσεις, οι καταλήψεις, οι υψωμένες γροθιές. Αυτός είναι ο μεγάλος κόσμος μας και έρχεται να σαρώσει τον γερασμένο κόσμο της εξουσίας. Είναι ο κόσμος της μόνης πραγματικής προοπτικής για τους δισεκατομμύρια φτωχούς, εξαθλιωμένους και τους κυνηγημένους, για όλους μας. Της ζωής του αγώνα για ισότητα και ελευθερία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Αναρχική συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς» μέλος της Α.Π.Ο.
από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37

Ιούλιος 2017

Αφήστε μια απάντηση