Ανακοίνωση για τον αγώνα του απεργού πείνας Mohamed A. – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων |

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης

Νίκη στην απεργία πείνας του Mohamed A.!

Άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου – Παύση όλων των απελάσεων

O Μohamad Αbdelgawad, αιγύπτιος πρόσφυγας, αιτών άσυλο στην Ελλάδα, ξεκίνησε από τις 13 Δεκέμβρη του 2016 απεργία πείνας στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης. Σήμερα μετά από 38 ημέρες έχει μεταφερθεί στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Διεκδικεί να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και να μην απελαθεί στην Τουρκία και από εκεί στην Αίγυπτο, όπου και απειλείται η ζωή του εξαιτίας της στοχοποίησης του από το καθεστώς Σίσι, όταν δημοσιοποίησε βίντεο στο διαδίκτυο που απαθανατίζει δολοφονικές ενέργειες σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος.

Η υπόθεση του Μohamad Α. δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του ελληνικού κράτους που απορρίπτει μαζικά τις αιτήσεις πολιτικού ασύλου χιλιάδων προσφύγων με αποτέλεσμα την επαναπροώθηση τους στις χώρες τους όπου τους περιμένουν τα βασανιστήρια, η φυλάκιση και σε πολλές περιπτώσεις ο θάνατος.

Η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, έχοντας εδώ και καιρό απεκδυθεί το ανθρωπιστικό της προσωπείο, περνάει στο πλήρες ξεδίπλωμα της αντιμεταναστευτικής ατζέντας της που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών. Σχεδιάζει και υλοποιεί την πολιτική απομόνωσης και γκετοποίησης δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την επικράτεια. Μια πολιτική που χτίστηκε αρχικά πάνω στα “ανθρωπιστικά” άλλοθι και σήμερα λαμβάνει πλήρως επιθετικά χαρακτηριστικά σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών μέσα από την εγκατάλειψη τους στο κρύο και στο χιόνι στη μέση του πουθενά, μέσα από απελάσεις και φυλακίσεις, μέσα από ενορχηστρωμένες κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε δομές φιλοξενίας και αλληλεγγύης.

 Ως αναρχικοί/ές στεκόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση των ανθρώπων και στην απαγόρευση της ελεύθερης μετακίνησής τους. Δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα κράτος το δικαίωμα επιβολής κάθε είδους επίπλαστων διαχωρισμών μεταξύ των ανθρώπων στη βάση του φύλου, της φυλής, της καταγωγής, της θρησκείας κ.ο.κ.  Είμαστε συνειδητά αλληλέγγυοι σε κάθε καταπιεσμένο και καταπιεσμένη αυτού του κόσμου και αγωνιζόμαστε μαζί για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στοχεύουμε στη σύνδεση των αγώνων των μεταναστών και των προσφύγων με το πρόταγμα της συνολικής ανατροπής του κράτους και του κεφαλαίου. Από κοινού όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου να αντισταθούμε στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ  ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΠΑΤΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/1/2017 ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΟ (ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ), 6 μ.μ.

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/1/2017 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, 7 μ.μ.

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης και διαδηλώνουμε με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αναρχικές Συλλογικότητες Όμικρον72 & Κύκλος της Φωτιάς – μέλη της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/1/2017 ΚΑΜΑΡΑ, 6 μ.μ.

συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο – μέλος της ΑΠΟ

Αφήστε μια απάντηση