Ανακοίνωση της αναρχικής εφημερίδας Meydan για τη φυλάκιση του αρχισυντάκτη της Hüseyin Civan

μετάφραση της Black Cat

Ο Ανώτατος Εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη είχε διατάξει έρευνα για την εφημερίδα μας σε σχέση με τα άρθρα ”Η απαρχή και το τέλος του κράτους οφείλεται στο φόβο”, ”Απαγορευμένα μέχρι νεωτέρας” και ”Ανοικοδομώντας τη ζωή” που δημοσιεύθηκαν στο τριακοστό τεύχος, τον Δεκέμβριο του 2015. Το εν λόγω τεύχος έφερε τη θεματική ”Απαγορεύοντας τα πάντα”. Η μήνυση που επήλθε μετά τη σχετική έρευνα οδήγησε σε δίκη που διήρκησε ένα χρόνο και έληξε χθες με καταδικαστική ετυμηγορία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας μας Hüseyin Civan στην κατηγορία της ”κατασκευής προπαγάνδας για τις μεθοδεύσεις τρομοκρατικής οργάνωσης που συνιστούν σε εκφοβισμό, βία και απειλές, δια μέσω της νομιμοποίησης, της επιδοκιμασίας ή της ενθάρρυνσης ως προς τη χρήση αυτών των μεθόδων” και εξέδωσε ποινή ενός έτους και τριών μηνών.

Όπως τονίσαμε και στα άρθρα που αποτέλεσαν αφορμή για την αστυνομική έρευνα ”το κράτος δεν θα μπορέσει ποτέ να εγκλωβίσει το πάθος για την ελευθερία και τα ελεύθερα πιστεύω των ανθρώπων ”.

Ως αναρχική εφημερίδα γνωρίζουμε πως η ελεύθερη ζωή που επιθυμούμε μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από αγώνες και δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε για τα πιστεύω μας και να διαδίδουμε τα κείμενά μας. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, να δρούμε και να γράφουμε ενάντια στην καταστολή, τις έρευνες, τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις.

Meydan Gazetesi

Αφήστε μια απάντηση