Αλληλεγγύη στην συντρόφισσα που συνελήφθη σε απεργιακή πορεία το Φλεβάρη του 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ 2011

Στις 2 Νοέμβρη 2016 έχει οριστεί στο Εφετείο –ύστερα από αναβολές-  η δίκη της συντρόφισσας Λήδας Σοφιανού και δύο ακόμη διαδηλωτών που συνελήφθησαν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη του 2011.

Η πορεία της 23ης Φλεβάρη ήταν μια από τις πολλές μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου ενάντια στη λυσσαλέα  αντικοινωνική επίθεση του κράτους και αφεντικών απέναντι στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, με την συνεχή ψήφιση νέων μέτρων και την επιβολή ολοένα και σκληρότερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Από το ξεκίνημά της δέχτηκε σφοδρή καταστολή: η αθρόα χρήση χημικών, οι συνεχείς επιθέσεις σε μπλοκ διαδηλωτών, οι ξυλοδαρμοί, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις είχαν στόχο να εμποδίσουν τη συγκροτημένη μαζική παρουσία διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο κοινοβούλιο. Ανάμεσα στα μπλοκ που χτυπήθηκαν ήταν και αυτό της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η Λ. Σοφιανού από Δελτάδες που τη χτύπησαν και προσπάθησαν να της φορτώσουν μια τσάντα με μολότοφ που είχαν βρει παρατημένη στο δρόμο. Οι κατηγορίες που της αποδόθηκαν αρχικά -σε βαθμό κακουργήματος- ήταν διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής με καλυμμένα χαρακτηριστικά (με βάση τον κουκουλονόμο), απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε έναν μπάτσο της ομάδας Δέλτα, καθώς επίσης παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Τελικά, αφού ο κουκουλονόμος καταργήθηκε κι οι τελευταίες κατηγορίες έπεσαν, θα δικασθεί για τις τρείς πρώτες σε βαθμό πλημμελήματος.

Σήμερα μέσα σε συνθήκες όξυνσης των συνθηκών καταπίεσης και εκμετάλλευσης, οι αντιστάσεις των από τα κάτω και η προοπτική της Κοινωνικής Επανάστασης αποτελούν την μόνη διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ενάντια στην προσπάθεια απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων από τους πολιτικούς διαχειριστές της εξαθλίωσης και της καταστολής, οι συλλογικοί και αυτοοργανωμένοι αγώνες συνεχίζονται, μέχρι την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, μέχρι την κοινωνία της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο (Λουκάρεως, 4ος όροφος)
Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2016, 9 π.μ.

Αναρχική Συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς» – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

————————————————————————–

Αλληλεγγύη στην συντρόφισσα που συνελήφθη σε απεργιακή πορεία το Φλεβάρη του 2011

Την τετάρτη 2/11 ( στο εφετείο, Λουκάρεως) θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό η δίκη της συντρόφισσας Λ.Σ και δυο διαδηλωτών που συνελήφθησαν στις 23/2/2011, ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η συντρόφισσα Λ.Σ συμμετέχοντας στο μπλοκ της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/ Πατησίων, το οποίο ήταν ένα από τα μπλοκ που δέχτηκαν την άγρια επίθεση της καταστολής, χτυπήθηκε από δελτάδες, οι οποίοι προσπάθησαν να της φορτώσουν τσάντα με μολότοφ. Οι κατηγορίες – σε βαθμό κακουργήματος- που της αποδόθηκαν ήταν διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής με καλυμμένα χαρακτηριστικά (κουκουλονόμος) , απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε μπάτσο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Τελικά , η συντρόφισσα δικάζεται για τις τρεις πρώτες κατηγορίες – σε βαθμό πλημμελήματος-, μιας και οι υπόλοιπες έπεσαν και ο κουκουλονόμος καταργήθηκε.
Μετά από 5 και πλέον χρόνια γίνεται ακόμα μια φορά φανερό πως το κράτος έχει συνέχεια, όπως και η επίθεση που εξαπολύει στους από τα κάτω που αγωνίζονται και αντιστέκονται καθημερινά ενάντια στο καθεστώς εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης που μας επιβάλλει. Το κράτος έχει συνέχεια όποιο προσωπείο και να φορέσει, είτε αυτό της δεξιάς διαχείρισης, του δόγματος τάξης και ασφάλειας, του κράτους νυχτοφύλακα, είτε της αριστερής , που γκρεμίζει με κρότο κάθε «ελπίδα» σοσιαλδημοκρατικής σωτηρίας και κάνει και αυτή την δουλειά κράτους και κεφαλαίου.
Μια συνέχεια που έγκειται στην όλο και μεγαλύτερη φτωχοποίηση των από τα κάτω, στην εντονότερη καταστολή των αντιστάσεων, την ποινικοποίηση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, την καταδίκη ανθρώπων στην αφάνεια. Από την ψήφιση των μνημονίων, από την επίθεση των μπάτσων στις απεργιακές κινητοποιήσεις, από το σιγοντάρισμα και την σταδιακή ανάδειξη σε πολιτικό παίχτη των φασιστών, την απόδοση δεκάδεων κατηγοριών στις πλάτες συντρόφων για τους δίκαιους αγώνες που διεξάγουν, μέχρι την καταστολή των δομών του κινήματος (όπως στο πρόσφατο παρελθόν με τις εκκενώσεις των καταλήψεων στην Θεσ/νίκη) και την μεθοδευμένη πολιτική του θανάτου και του αποκλεισμού που καταδικάζει μετανάστες και πρόσφυγες στην ανυπαρξία.
Μια συνέχεια που θέτει το δεδομένο οτι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πάνω στην διαχείριση του συστήματος και αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά την μια και μοναδική επιλογή της κοινωνικής επανάστασης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Λ.Σ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 2/11, 9.00 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ,4ος ΟΡΟΦΟΣ)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-

—————————————————————

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΛΗΔΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣTHN ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ THΣ 23ης ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2011

Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη  έχει οριστεί στο Εφετείο -ύστερα από αναβολές- η δίκη της συντρόφισσας Λήδας Σοφιανού και δύο ακόμη διαδηλωτών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης στις 23 Φλεβάρη του 2011.

Η απεργιακή πορεία της 23ης Φλεβάρη ήταν μια από τις μαζικότερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, κομμάτι των ευρύτερων δυναμικών κινητοποιήσεων εκείνης της περιόδου ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου. Η διαδήλωση της 23ης Φλεβάρη δέχτηκε την άγρια καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων από την αρχή της. Από την  αθρόα χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς αγωνιστών, τις συλλήψεις, τις προσαγωγές και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στα μπλοκ της διαδήλωσης, έγινε ολοφάνερο πως έπρεπε να παρεμποδιστεί με κάθε τρόπο η οργανωμένη και συγκροτημένη παρουσία του κόσμου  μπροστά από το κοινοβούλιο.

Η συντρόφισσα Λ.Σ συμμετείχε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, το οποίο χτυπήθηκε άγρια από τις δυνάμεις καταστολής, ενώ οι Δελτάδες τη χτύπησαν και προσπάθησαν να της «φορτώσουν» μια τσάντα με μολότοφ που είχαν βρει παρατημένη στο δρόμο. Οι κατηγορίες που της αποδόθηκαν -σε βαθμό κακουργήματος- ήταν διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής με καλυμμένα χαρακτηριστικά (με βάση τον κουκουλονόμο), απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε έναν μπάτσο της ομάδας Δέλτα, καθώς επίσης παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Τελικά, αφού ο κουκουλονόμος καταργήθηκε κι οι τελευταίες κατηγορίες έπεσαν, θα δικασθεί για τις τρείς πρώτες σε βαθμό πλημμελήματος.

Σήμερα, όπου συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η κυριαρχία θέτει όλα τα μέσα στην υπηρεσία του σκοπού της που δεν είναι άλλος από τον πλήρη έλεγχο των από τα κάτω. Ταυτόχρονα με την επιβολή της φτώχειας και της εξαθλίωσης, επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ένα μόνιμο κλίμα φόβου και υποταγής στην κοινωνία. Και αυτό περνάει μέσα από τη δίωξη, την καταστολή και την «παραδειγματική» τιμωρία αυτών που αμφισβητούν την εξουσία της και  αγωνίζονται στην κατεύθυνση της ανατροπής της, διαχέοντας ένα συλλογικό όραμα διαφορετικό από το κυρίαρχο. Από την εκκένωση της πρυτανείας, την καταστολή στις κινητοποιήσεις για το 3 μνημόνιο, τις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης, μέχρι το ξύλο και τις συλλήψεις στις συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση με δεδομένο τον γενικευμένο της εξευτελισμό και την διαρκή απώλεια της κοινωνικής συναίνεσης έπειτα και από την επιβολή νέων σκληρών όρων λεηλασίας, δεν έχει άλλη επιλογή από την στοχοποίηση, τη συκοφάντηση και την καταστολή των εστιών της κοινωνικής, ταξικής και πολιτικής αντίστασης προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα το έργο της.

Απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, η αντίσταση δεν κάμπτεται  και δεν υποχωρεί. Μάχεται. Απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταστολή  αντιτάσσουμε το πείσμα του αγώνα, τη συλλογικοποίηση και τη συντροφικότητα.

Για να πάρουμε τις ζωές στα χεριά μας, να αναλάβουμε την ευθύνη να ορίσουμε το παρόν και το μέλλον, χτίζοντας μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Πάτρα, 30 Οκτώβρη 2016

Αναδημοσίευση από : http://apo.squathost.com/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%86%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5/

Αφήστε μια απάντηση