Για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων

Τα αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας αφορούν όλους μας, όσους συμμετέχουν στους κοινωνικούς- ταξικούς αγώνες και αντιστέκονται σε κράτος και κεφάλαιο. Εντάσσονται στον αγώνα ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και στο συνολικό αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Μέσα σε ένα περιβάλλον συνολικής συστημικής κρίσης όπου κράτος και κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία, με την φτώχια και την εξαθλίωση να αγγίζει όλο και ευρύτερα κομμάτια της, η κυριαρχία επενδύει στην καταστολή, εμπλουτίζει το νομικό της οπλοστάσιο προκειμένου να αντεπιτεθεί σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στους σχεδιασμούς της. Η νέα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται ως μια «εναλλακτική» μορφή εξουσίας, επενδύοντας στην ελπίδα και όχι στο φόβο, για να αποπροσανατολίσει τους καταπιεσμένους από το ότι η πραγματική αιτία της λεηλασίας της ζωής τους είναι η ίδια η ύπαρξη του καπιταλισμού. Έρχεται ως απάντηση στα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα αγώνα που ανοίχτηκαν την προηγούμενη περίοδο, για να κατευνάσει την κοινωνική οργή και να εγγυηθεί την κοινωνική ομαλότητα και νηνεμία.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Οι κατασταλτικοί σχεδιασμοί για την τρομοκράτηση και εξόντωση όσων αντιστέκονται στοχεύουν ολόκληρη την κοινωνία με σκοπό την πλήρη υποταγή της. Η δημιουργία Φυλακών τύπου Γ’ καθώς και πτερύγων υψίστης ασφαλείας στοχεύουν στην πολιτική, ηθική, ψυχολογική εξόντωση αγωνιστών που πέφτουν στα χέρια του κράτους, στους πιο «απείθαρχους» κρατούμενους που ακόμα και μέσα στις φυλακές εξακολουθούν να διεκδικούν αξιοπρεπής όρους ζωής, καθώς και στο παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται εκτός των τειχών των φυλακών. Ο κουκουλονόμος ποινικοποιεί επί της ουσίας τη διαδήλωση και μαζί με τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και απεργών στοχεύει στην καταστολή του κόσμου που κατεβαίνει στο δρόμο αλλά και στην τρομοκράτηση όσων θελουν να κατέβουν. Διευκολύνει την εξουσία να επιβάλει μεγαλύτερες ποινές σε όσους αντιστέκονται, με χρήση ή μη, αντιβίας, σε κράτος και κεφάλαιο. Η βίαιη απόσπαση γενετικού υλικού (DNA) και η χρήση του, χωρίς οριοθέτηση, ως αποδεικτικό ενοχής αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυριαρχίας για συνολικό έλεγχο και παρακολούθηση της κοινωνίας, μέσω τεχνολογικών και επιστημονικών μεθόδων. Ενώ ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187 και 187Α ποινικοποιεί τη συλλογική δράση αγωνιστών (σύσταση συμμορίας), εισάγει τη δίωξη φρονημάτων αφού το κατηγορητήριο συντάσσεται με βάση ακόμη και την υποψία τέλεσης πράξης, επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές. Στο πλαίσιο των κατασταλτικών και τρομοκρατικών σχεδιασμών του κράτους εντάσσονται οι βίαιες εισβολές σε σπίτια αναρχικών αγωνιστών, οι βασανισμοί αναρχικών, η δίωξη και ποινικοποίηση φιλικών προσώπων και τελευταία ακόμα και συγγενών των διωκόμενων και κρατουμένων. Η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους βάρβαρους σχεδιασμούς του φαίνεται καθαρά και μέσα από τις συνεχείς αρνήσεις αποφυλάκισης του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού, μετά από 13 χρόνια φυλάκισης, ώστε να έχει τη νοσηλεία που του είναι απαραίτητη.

Τα αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας αφορούν όλους μας, όσους συμμετέχουν στους κοινωνικούς- ταξικούς αγώνες και αντιστέκονται σε κράτος και κεφάλαιο. Εντάσσονται στον αγώνα ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και στο συνολικό αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική συλλογικότητα «Ο.72»

Αφήστε μια απάντηση