ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εδώ και κάποιες δεκαετίες οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, από τους χρυσοθήρες της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» συμφερόντων Μπόμπολα και θυγατρική της Eldorado Gold.
Όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα δυναμικό και πολύμορφο κίνημα ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς της Eldorado Gold οι οποίοι πραγματώνονται με την στήριξη και την βοήθεια του κράτους, ανεξαρτήτως πολιτικού διαχειριστή.
Κράτος και κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία εφαρμόζουν κάθε μέθοδο για να καταστείλουν όσους αντιστέκονται. Πολιορκίες και αποκλεισμοί των χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής από ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, εισβολές σε σπίτια και απαγωγές αγωνιζόμενων, δημιουργία τράπεζας DNA, προφυλακίσεις, κατασυκοφάντηση του αγώνα από τα Μ.Μ.Ε. και ταυτόχρονη προπαγάνδα υπέρ της Eldorado και των «αναπτυξιακών έργων», οργάνωση εργοδοτικού σωματείου, δημιουργία μισθοφορικού στρατού (αποτελούμενου από εργαζόμενους στα μεταλλεία) ο οποίος διαδηλώνει επί πληρωμή, τραμπουκίζει, συμμετέχει σε αντισυγκεντρώσεις, επιτίθεται μαζί με τα ΜΑΤ ενάντια σε διαδηλώσεις κατοίκων και αλληλέγγυων προκειμένου να προασπίσει τα συμφερόντων των αφεντικών του.
Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής μας.
Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Β.Α. Χαλκιδικής και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

ΠΡΟΒΟΛΗ του ντοκιμαντέρ This Changes Everything

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 7μμ στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Ά. Πετράλωνα

afisa-xalkidiki-provoli3

Αφήστε μια απάντηση