ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 19/12, 18.00 | στέκι Αντίπνοια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

KAI ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Το τελευταίο διάστημα η κατάληψη Μundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί στο επίκεντρο των κατασταλτικών επιχειρήσεων του κρατικού μηχανισμού. Το τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καλεί 16 άτομα, στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης, να καταθέσουν για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και κατάληψης δημοσίου κτήματος με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο την πραγματοποίηση εξακρίβωσης στοιχείων των 16 συντρόφων/συντροφισσών περιμετρικά του κτιρίου στο παρελθόν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κατάληψη στοχοποιείται για την πολιτική και αγωνιστική της δράση, καθώς στο παρελθόν καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, μέσω της δημοσίευσης άρθρων, δημιουργούσαν κλίμα για την εκκένωση του κτιρίου μετά από εισαγγελική εντολή του 2015 για την αξιοποίησή του από τον Δήμο Θέρμης.

Στο πλαίσιο της πάγιας κρατικής κατασταλτικής πολιτικής, αστυνομία και εισαγγελικές αρχές επιχειρούν την απομόνωση της κατάληψης από τον κοινωνικό ιστό, την τρομοκράτηση των αναρχικών αγωνιστών/ριών αλλά και την ποινικοποίηση της αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής τους δράσης. Η συγκεκριμένη κατασταλτική επιχείρηση εντάσσεται  στα ευρύτερα σχέδια  της εξουσίας για τον αφανισμό των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα που υψώνουν αναχώματα στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας και είναι κομμάτι της σχεδιασμένης εγκληματοποίησης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς αναγνωρίζει σε αυτές τον μόνο πραγματικό εχθρό ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού .

Μέσα στις συνθήκες γενικευμένης συστημικής κρίσης όπου η ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία εντείνεται με την επιβολή ολοένα και δυσβάστακτων όρων επιβίωσης, ελέγχου και υποταγής, οι αυτοοργανωμένες δομές αγώνα και οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που δεν χειραγωγούνται από τους φορείς συστήματος και βάζουν φραγμούς στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων, βρίσκονται στο στόχαστρο της εξουσίας. Από τις αστυνομικές επιθέσεις σε φοιτητές -που διεκδικούν την κάλυψη βασικών τους αναγκών- έξω από το Υπ. Παιδείας, σε απεργούς έξω από το κατάστημα του Market In στις 26/10 στα Ιωάννινα, μέχρι την ποινικοποίηση ολόκληρων σωματείων όπως το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και της Συνέλευσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, και από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την εντατικοποίηση των όρων εργασίας, τα αναρίθμητα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, τη λεηλασία της φύσης μέχρι και τον κοινωνικό έλεγχο και την τοποθέτηση μπαρών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναδεικνύεται η εκμεταλλευτική και καταπιεστική φύση του κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος.

Από την πλευρά μας, ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Mundo Nuevo ως ορατό σημείο του αναρχικού λόγου και δράσης και στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που δέχονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Είναι ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη της διασύνδεσης των αδιαμεσολάβητων και αντιεραρχικών αγώνων που βρίσκονται στην κατεύθυνση της ανατροπής  του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου που θα βασίζεται στις αρχές της Αλληλεγγύης, της Ισότητας και της Ελευθερίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 19/12, 18.00

Αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

Αφήστε μια απάντηση