Παρασκευή 13 κ’ Σάββατο 14 Γενάρη 2017 διήμερο αντίστασης και μνήμης, για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στις 17 Γενάρη του 2013

Παρασκευή 13 Γενάρη 2017, πλ. Μερκούρη, 6µµ, ΠΟΡΕΙΑ αντίστασης και μνήμης, για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκµάν στις 17 Γενάρη του 2013

Σάββατο 14 Γενάρη, κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, 7µµ, ΠΡΟΒΟΛΗ του ντοκιμαντερ «Χρυσή αυγή προσωπική υπόθεση στο μυαλό του νεοναζί της διπλανής πόρτας»

Τις επιθέσεις των φασιστών τις έχουμε ζήσει στο πετσί µας, στους δρόμους των γειτονιών µας. Δεν ξεχνάμε τα Παλιά Σφαγεία, όπου τον Αύγουστο του ΄44 Γερμανοί Ναζί εκτέλεσαν μαζικά ΕΑΜίτες και ΕΠΟΝίτες. Δεν ξεχνάμε την δολοφονική επίθεση 15-20 χρυσαυγιτών -µε τα ναζιστικά μαχαίρια των Β. Σιατούνη και Θ. Στράτου- στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα τον Ιούνιο του ’08. Τη βάρβαρη επίθεση µε βιτριόλι στην αγωνιζόμενη μετανάστρια εργάτρια Κούνεβα το Δεκέµβρη του ’08 στην Τρώων από φασιστομπράβους του εργολάβου καθαριότητας Οικονομάκη. Τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στη Τριών Ιεραρχών από τους φασίστες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο τον Γενάρη του 2013.

Αυτές οι επιθέσεις όπως και άλλες εκατοντάδες σε αγωνιζόμενους/ες, µε αποκορύφωμα τη δολοφονία του Π. Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013, τα πογκρόμ κατά μεταναστών/ριών αποτελούν κομμάτι της συνολικής επίθεσης των από τα πάνω ενάντια στην κοινωνία.

Μέσα σε µία συνθήκη που ορίζει το 3ο μνημόνιο και η επίταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, οι από τα πάνω χρησιμοποιώντας το «διαίρει και βασίλευε», καταδεικνύουν τον «διπλανό» µας ως υπαίτιο για τα δεινά µας και µας υποδεικνύουν ως μοναδική διέξοδο τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Οι φασίστες μετά από µία περίοδο παροπλισμού ξαναεμφανίζονται επιδιώκοντας να συνεχίσουν τον παρακρατικό τους ρόλο, να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να µας οδηγήσουν σε έναν εμφύλιο μεταξύ των φτωχών. Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό. Παλεύουμε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, ενάντια στο φασισμό και στον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει, ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Αφήστε μια απάντηση