ανακοίνωση για την ομηρία του παιδιού της Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της απεργίας πείνας και δίψας των αναρχικών αγωνιστών Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 5ης Ιανουαρίου, συλλαμβάνεται η Πόλα Ρούπα , από δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής, στο σπίτι που διέμενε μαζί με τον 6χρονο γιό της καθώς και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Αφού τους οδηγούν στην Ασφάλεια, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί απομακρύνουν το παιδί από τη μητέρα του, χωρίς αυτή να γνωρίζει που βρίσκεται μέχρι αργά το βράδυ. Ο Εισαγγελέας αρνείται να δώσει την επιμέλεια στους συγγενείς της, όπως η ίδια είχε ζητήσει και απειλεί να το βάλει σε ίδρυμα, ενώ το παιδί “κρατείται” φρουρούμενο στο νοσοκομείο Παίδων.

Η βαρβαρότητα του κράτους δεν έχει όρια. Προκειμένου να εκδικηθούν και να πιέσουν την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, απαγάγουν τον 6χρονο γιό τους. Η εκδικητικότητα αυτή από την πλευρά του κράτους δεν είναι τυχαία. Όπως έχουμε ήδη δει, όταν αυτό κρίνει πως η ποινή δεν είναι αρκετή προχωράει και σε άλλες μεθόδους, όπως την ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων με στόχο την απομόνωση των αγωνιστών/στριών. Αυτό που θέλει να περάσει τώρα είναι ότι κατά περίπτωση νομιμοποιείται να κατάργει κάθε δικαίωμα, ακόμη και τα αυτονόητα, ενώ ταυτόχρονα στέλνει ένα μήνυμα σε όσους αγωνίζονται για το τί θα έχουν να αντιμετωπίσουν λόγω της επιλογής τους να στέκονται απέναντι στους σχεδιασμούς κράτους κ κεφαλαίου. Έτσι χτίζουν το καθεστώς εξαίρεσης για τους φυλακισμένους αγωνιστές και ευρύτερα για το κίνημα.

Αυτές οι πρακτικές φέρνουν μνήμες από τον εμφύλιο πόλεμο και τις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης προς συμμόρφωση των εν δυνάμει νέων ανταρτών υπέρ της πατρίδος. Για άλλη μία φορά φαίνεται ότι το κράτος έχει συνέχεια και κάθε πολιτικός διαχειριστής προχωρά απρόσκοπτα στο βάθεμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η αρπαγή, η ομηρία και ο ψυχολογικός βασανισμός ενός 6χρονου παιδιού είναι μία από τις όψεις του, που παίρνει σάρκα και οστά. Είναι η ουσία της αθλιότητας, ανηθικότητας και εκδικητικότητας του συστήματος και της αστικής δημοκρατίας.

Να δοθεί τώρα το παιδί στους συγγενείς του

 

Αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

μέλος Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων |

https://omikron72.espivblogs.net

ans.omikron72@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση